Trimbehandeling

 Plukken:

Bij het plukken word de dekvacht geplukt dit gebeurd met de hand en is dan ook erg intensief werk. 

De plukvacht bestaat uit twee lagen, de onderwol en de dekvacht. Het plukken gebeurd elke 6 maanden. Bij sommige honden kan het rijpen van de vacht iets langer duren. 

Ook kan de hond in een stripvacht gezet worden, dan wordt de hond elke 3 a 4 maanden geplukt. Bij een stripvacht bestaat de vacht uit drie lagen, een 6 maanden vacht, een 3 maanden vacht en de onderwol. Een hond in een stripvacht moet dus altijd een 3 maanden oude vacht hebben om geplukt te kunnen worden.

Het is daarom erg belanrijk dat de vacht van uw hond goed plukrijp is, anders zou het de hond pijn doen. 

Scheren:

Bij scheren maak ik gebruik van een tondeuse met verschillende lengtes. Dat kan van heel kort zijn tot een mooie gedekte lengte, het hoeft dus niet te betekenen dat uw hond meteen kaal wordt. Maar soms zitten honden zo ontzettend in de klit dat scheren de enige diervriendelijke manier is. Wanneer een hond weer geschoren moet worden is verschillend, dit hangt af van hoe hardt de vacht groeit van uw hond.

 

Ontwollen:

Bij het ontwollen wordt er een was en blaas techniek gebruikt. Daarna wordt de hond uit geborsteld met een ontwolkam of een ontwolhark.  Deze type vacht honden hebben een dubbele vacht en hebben veel onderwol. Deze honden hebben twee rui periodes, in het voorjaar en in het najaar, het kan helpen om uw hond te laten ontwollen.  Het ontwollen wordt 2 a 4 keer per jaar gedaan.

Knippen: 

Bij het knippen word de vacht met de schaar ingekort en in model gebracht. Dit wordt gedaan met een rechte schaar of met een effileer schaar. Het knippen van de vacht wordt gedaan bij honden met een knip vacht. Deze typen vachten verharen niet of bijna niet, maar groeien wel door waardoor er klitten kunnen ontstaan. Het knippen gebeurt rond de 6 weken.

Ontklitten:

Bij het onklitten wordt de hond ontdaan van de klitten.  Dit kan met behulp van een goede crèmespoeling, ontklitspray en een professionele  borstel. Bij ernstige klitten of vilt is het verwijderen ervan of het scheren van uw hond de enige diervriendelijke oplossing.

Een hond uit de klit houden kunt doen door uw hond elke drie dagen te borstelen en te kammen. Denk hierbij ook aan het gebied bij de oksels en de liezen dit zijn vooral de plekken waar klitten kunnen vormen.

Puppy

Het is belangrijk dat Puppy’s al vanaf 12 weken een keer in de trimsalon langs komen. De eerst keer kennismaking is bedoeld om de pup te laten wenen aan de salon en uw te adviseren over het onderhouden van de vacht. Dit stukje socialisatie en advies is geheel gratis!

Vanaf 12 tot 16 weken mag uw pupy komen voor zijn/haar eerst puppy trim. Hierbij nemen we rustig de tijd om uw pup te wassen, te drogen en te kammen.

Vanaf 16 weken krijgt uw pup de eerste volledige trimbeurt. We overleggen in welk model u de hond wil en wat mogelijk is. Hierna mag uw pup gezellig bij ons blijven en bellen wij u zodra de trimbeurt erop zit.