Trimbehandelingen

Plukken

Klanten stop voor plukhonden!

Bij het plukken wordt de dekvacht geplukt. Dit gebeurt met de hand en is dan ook erg intensief werk.

De plukvacht bestaat uit twee lagen; de onderwol en de dekvacht. Het plukken gebeurt elke 6 maanden. Bij sommige honden kan het rijpen van de vacht iets langer duren.

Ook kan de hond in een stripvacht gezet worden, dan wordt de hond elke 3 a 4 maanden geplukt. Bij een stripvacht bestaat de vacht uit drie lagen, een 6 maanden vacht, een 3 maanden vacht en de onderwol. Een hond in een stripvacht moet dus altijd een 3 maanden oude vacht hebben om geplukt te kunnen worden.

Het is daarom erg belangrijk dat de vacht van uw hond goed plukrijp is, anders zou het de hond pijn doen.

Knippen

Bij het knippen wordt de vacht met de schaar ingekort en in model gebracht. Dit wordt gedaan met een rechte schaar of met een effileerschaar. Het knippen van de vacht wordt gedaan bij honden met een knipvacht. Deze typen vachten verharen niet of bijna niet, maar groeien wel door, waardoor er klitten kunnen ontstaan. Het knippen gebeurt rond de 8/10 weken.

Effileren

Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect.

Scheren

Bij scheren maak ik gebruik van een tondeuse met verschillende lengtes. Dat kan van heel kort zijn tot een mooie gedekte lengte, het hoeft dus niet te betekenen dat uw hond meteen kaal wordt. Maar soms zitten honden zo ontzettend in de klit dat scheren de enige diervriendelijke manier is. Wanneer een hond weer geschoren moet worden is verschillend, dit hangt af van hoe hard de vacht groeit van uw hond.

Ontwollen

Bij het ontwollen wordt er een was- en blaastechniek gebruikt. Daarna wordt de hond uitgeborsteld met een ontwolkam of een ontwolhark. Deze type vachthonden hebben een dubbele vacht en hebben veel onderwol. Deze honden hebben twee rui periodes, in het voorjaar en in het najaar. Het kan helpen om uw hond te laten ontwollen. Het ontwollen wordt 2 a 4 keer per jaar gedaan.

Anti – verharing behandeling

Honden die in de rui zitten hebben veel baat bij deze behandeling. Uw hond(je) wordt dan gewassen, gedroogd met de waterblazer en vervolgens goed nageborsteld. De beste periode om deze behandeling te doen is als de hond op zijn ergste van de rui is. (als er veel haar ligt) Vaak is na deze behandeling het verharen een stuk minder. Vooral kortharige honden hebben hier baat bij (bijvoorbeeld, Labrador, Appenzeller of een Beagle.)

Puppy’s

Het is belangrijk dat Puppy’s al vanaf 12 weken een keer in de trimsalon langs komen, wacht hier niet te lang mee! De kennismaking is bedoeld om de pup te laten wennen aan de salon en u te adviseren over het onderhouden van de vacht. Dit stukje socialisatie en advies is geheel gratis!

Vanaf 12 tot 16 weken mag uw puppy komen voor zijn/haar eerst puppy trim. Hierbij nemen we rustig de tijd om uw pup te wassen, te drogen en te kammen. De nageltjes worden indien nodig geknipt.

Vanaf 16 weken krijgt uw pup de eerste volledige trimbeurt. We overleggen in welk model u de hond wil en wat mogelijk is. Hierna mag uw pup gezellig blijven. Zodra de trimbeurt erop zit neem ik contact met u op.

Wassen, borstelen en kammen

Ook is het mogelijk om uw hond te laten wassen, borstelen en kammen. Sommige eigenaren willen hun hond langharig houden, maar hebben vaak moeite met het onderhouden van de vacht. Natuurlijk is het dagelijkse onderhouden van de vacht de taak van de baas. Het is belangrijk eerst de vacht goed te borstelen en vervolgens met de kam na te lopen. Vooral achter de oren, op de borst, buik, oksels en liezen; daar ontstaan vaak klitten. U kunt niet vroeg genoeg beginnen met het borstelen van uw hond(je). Vraag mij gerust om advies, ik kan u uitleggen en laten zien wat de makkelijkste of beste manier is om uw hond te borstelen en welke borstels en kammen daar geschikt voor zijn.

Ogen schoonmaken

We maken de ogen schoon door de vieze haren weg te knippen.

Ook gebruiken we een doekje om de losse viezigheid bij de ogen los te weken en daarna voorzichtig weg te vegen. Het schoonmaken van de ogen is bij de trimbehandeling inbegrepen, maar er kan ook een aparte afspraak voor worden gemaakt.

Oren schoonmaken

We plukken de losse haren die in de oren zitten eruit. Met een doekje worden de oren verder schoongemaakt. Oren schoonmaken is bij de trimbehandeling inbegrepen, maar er kan ook een aparte afspraak voor worden gemaakt.

Nagels knippen

U kunt bij mij ook terecht voor het knippen van de nagels van uw hond(je). Als ze te lang zijn en niet geknipt worden, kan de hond daar hinder van ondervinden. De nagel aan het duimpje van de hond (deze zit meestal alleen aan de voorpoten wat hoger op de poot) slijt niet door het lopen. Deze nagel kan als het te lang wordt in de poot groeien. Nagels knippen is bij de trimbehandeling inbegrepen, maar er kan ook een aparte afspraak voor worden gemaakt.

Bekijk al onze diensten en behandelingen

De beste behandelingen voor uw hond